استقرار پایه‌های پن‌تیلت (پایه‌های متحرک با قابلیت حرکت افقی و عمودی(

1394/3/3

چرا زمانی که اسپید دامهای PTZ به طور گسترده در دسترس هستند از مستقر کننده‌های پن‌تیلت استفاده کنیم‌؟ برای خیلی‌ها این ابزارها مربوط به زمان گذشته هستند‌، هر چند آنها نقش مهم و تخصصی در نظارت تصویری دارند‌، در این مقاله ما به این سوال پاسخ می‌دهیم‌. مستقر کننده‌های پن‌تیلت‌، کاربردهای کلیدی آنها‌، برتری‌های محوری آنها بر‌PTZ و موارد متمایز کننده بین دستگاه‌های پن‌تیلت را نیز مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

 

 برتری‌ها‌، در مقایسه با PTZ ها

با گسترش دوربین‌های چند کاره اسپید دام PTZ‌، پایه‌های پن‌تیلت اکثراً به کاربری‌های خاصی محدود شده‌اند‌. هر چند این ابزار با تکنولوژی قدیمی‌تر به طور شگفت‌انگیزی در چندین مورد برتری‌هایی بر دستگاه‌های مجتمعPTZ دارد. برای مثال‌:

دوربین‌های با رزلوشن بالا: دوربین‌های چند کاره PTZ با رزلوشن بالاتر از 3 مگاپیکسل بسیار کم هستند‌. پایه‌ها می‌توانند برای به کارگیری هر دوربین چندین مگاپیکسلی و حرکت با انعطاف آن‌، با چرخش 360 درجه و حرکت عمودی 180+ تا 5- درجه‌ای‌‌، استفاده شوند‌.

لنزهای با زوم بالای x35‌: لنز دوربین‌های PTZ طوری طراحی شده‌اند که داخل قالب دوربین جا بشوند و فضای محدود داخل قالب قدرت زوم را محدود می‌کند‌. وقتی زوم‌های با رنج فوق طولانی مورد نیاز هستند‌، لنزها می‌توانند بزرگتر و درازتر از خود دوربین باشند‌، برای این کاربرد‌ها‌، فضای باز پایه‌ مورد نیاز است‌.

نور متمرکز‌: پایه‌ها طوری طراحی شده‌اند که آشکار‌سازهای IR یا لامپ‌های با نور سفید که همراه دوربین‌ها حرکت می‌کنند را نیز جای دهند‌. در برخی موارد‌، دوربین ممکن است پس از فرآیند اولیه هدف‌گیری نوری در مرحله دوم قرار گیرد‌. زمانی که با سنسور شناسایی ورود غیر مجاز ( مثلاً سنسور دزدگیر‌) ترکیب شوند‌، پایه‌های پن‌تیلت می‌توانند طوری برنامه‌ریزی شوند تا نور را به صورت متمرکز روی هدف قرار دهند و حرکت آن را در تاریکی دنبال کنند‌. فراهم کردن نور کافی، کلید داشتن یک تصویر خوب است‌، روشنایی همراه با دوربین معمولاً با هم بر روی پایه‌ها قرار می‌گیرند‌.

دوربین‌های خاص‌: معمولاً دوربین‌های غیر‌استاندارد ماشین‌های خط تولید‌، دوربین‌های حرارتی‌ و دوربین‌های با قدرت تجزیه و تحلیل برای افزایش میدان دیدشان روی پایه‌ها‌ی پن‌تیلت قرار می‌گیرند‌، در محیط‌های خطرناک پایه‌هایPT معمولاً زمانی که دوربین‌های خاص بسیار گران قیمت هستند یا در دسترس نیستند مورد استفاده قرار می‌گیرند‌. در برخی موارد پایه‌های پن‌تیلت‌ برای نصب تجهیزات امنیتی دیگری غیر از دوربین‌ها و نورافکن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند‌، که شامل موارد زیر می‌شود‌:

سنسورهای تشخیص ورود (سنسور دزدگیر‌)‌: رادارهای زمینی و دیگر سنسورهای تشخیص ورود می‌توانند به راحتی نصب شوند‌. مخصوصاً در فضاهای نظامی یا محیط‌های خارجی که فضاهای حساس ممکن است در طول زمان جابجا شوند‌، پایه‌ها می‌توانند به کار گرفته شوند تا به طور خودکار و بدون نیاز به جابجایی، سنسورها را از نو مستقر کنند‌.

سیستم‌های رادیویی بی‌سیم‌: در آرایش سیستم‌، زمانی که داشتن ارتباط نقطه به نقطه حیاتی است مستقر کننده‌ها کمک می‌کنند که دستگاه‌های رادیویی مورد نیاز برای موبایل و ارتباطات دریایی و هوایی به طور ردیف در جای خود قرار گیرند‌. در این موارد مستقر کننده‌ها برای کاری بیشتر از نظارت به کار گرفته می‌شوند و می‌توانند به سرعت تبدیل به یکی از زیر ساخت‌های حیاتی سایت شوند‌.

تشخیص فاصله‌: در برخی ابزارها تشخیص فاصله دقیق شیء تا دوربین حیاتی است‌، و پایه‌ها برای نصب فاصله‌یاب‌های لیزری مورد استفاده قرار می‌گیرند که فاصله دقیق را اندازه می‌گیرند‌. ابزارهای نظامی و دریایی معمولاً مستقر کننده‌ها را برای این به کار می‌گیرند تا فاصله و موقعیت شیء ناشناس را تایید کنند.

تفاوت‌های کاربردی اصلی بین پایه‌های پن‌تیلت

در اینجا 3 تفاوت اصلی بین پن‌تیلت‌ها آمده است‌:

کارهای سنگین‌: اکثر مستقر کننده‌ها (پایه‌های پن‌تیلت) با ابزارهای مستقر کننده مکانیکی متفاوتی نسبت به PTZ‌ها طراحی شده‌اند‌، برای مثال به جای چرخ دنده‌های نایلونی سبک یا قسمت‌های متحرک سایشی‌، مستقر کننده‌ها از جعبه دنده مکانیکی و موتورهای‌ الکتریکی فرمان‌پذیر ساخته شده‌اند. این تفاوت قیمت را بالا می‌برد و معمولاً باعث گرانی مستقر کننده‌ها نسبت به PTZ‌ها می‌شود‌.

هرچند این تفاوت طراحی باعث داشتن مکانیزم حرکتی قابل اطمینان‌تر‌، قوی‌تر و دقیق‌تر می‌شود‌‌. بسیاری از دستگاه‌ها با 5 یا 10 سال گارانتی تعویض و بدون نیاز به هیچ‌گونه نگهداری خاصی ساخته می‌شوند‌‌. در برخی موارد‌، ابزار مکانیکی مستقر کننده امکاناتی بیشتر از مستقر کردن دوربین‌های بزرگ مانند امکان پایدارسازی را فراهم می‌کنند‌‌. امکانات کنترل دقیق که برای مستقر کردن PT وجود دارد‌، امکان پایدارسازی در پروسه کنسل کردن حرکت که معمولاً همراه با لرزش‌های با فرکانس خیلی کم و یا تاب است را فراهم می‌کند و ساختار چرخ دنده‌ای با‌دوام، امکان حرکت روان و پیوسته را ایجاد می‌کند‌‌. در بسیاری موارد ابزار دیگری بر روی مستقر کننده نصب می‌شود تا عملکرد دوربین اصلی را بهبود بخشد‌. با در نظر گرفتن قاب دوربین و لنزهای اضافه وزن کلی برای جابجایی می‌تواند از 50 پوند (22 کیلو گرم‌) هم فراتر رود‌، در نتیجه حتی مستقر کننده‌های سبک وزن نیز طوری طراحی شده‌اند که وزنی بیشتر از PTZ را پشتیبانی کنند.

 دقت

 در برخی موقعیت‌ها قابلیت اطمینان حرکت به نقطه مورد نظر حیاتی است‌. برای مثال در ابزارهای تحلیلی اگر موقعیت دوربین حتی چند پیکسل با حالت از پیش تنظیم شده (پری‌ست‌) متفاوت باشد ممکن است باعث به اشتباه به صدا درآمدن آلارم شود‌. مخصوصاً در کاربری‌های حفاظتی محوطه‌های بیرونی‌، مستقرکننده‌ها امکان تکرار موقعیت و حرکت به فضای قبلی را با اختلاف کسری از درجه در هر بار فراهم می‌کنند‌. در کاربردهای دیگر مثل تنظیم جهت سنسورها این دقت برای تنظیم دقیق موقعیت لازم است تا دریافت بهینه‌ای داشته باشیم‌. مستقر کننده‌های PT به طور مداوم در ابزارهای نظارتی سیار که نقطه پایانی لینک ارتباطی نقطه به نقطه (پوینت تو پوینت‌) نیز در حال حرکت است استفاده می‌شوند‌. مستقر کننده‌ها امکان قرارگیری صحیح این ابزارها در جای خود را در هر نقطه‌ای که باشند فراهم می‌کنند‌.

 ابزار کنترلی

اکثر مستقر کننده‌ها کنترلری دارند که به صورت مجتمع با خود دستگاه یا به صورت یک واحد مستقل فروخته می‌شود‌. کنترلر‌، واسط بین اپراتور و پایه مستقر کننده است‌. کنترلر یک واحد کنترل موتور مخصوص است که برای تنظیم موقعیت و محل موتور جعبه دنده مستقر کننده طراحی شده است‌.

 آنالوگ/ سریال

مرسوم‌ترین فرمت ارتباطی با مستقر کننده PT استفاده از یک فرمت آنالوگ است‌. یک کابل RS-485 اپراتور را به مستقر کننده متصل می‌کند و یک رشته از دستورات حرکتی را حمل می‌کند‌. کنترلر این دستورها را بر طبق ‌پروتکل مورد استفاده تحلیل می‌کند‌، سپس مستقر کننده را حرکت می‌دهد‌. بسیاری از DVR‌ها خروجی دارند که می‌تواند برای اتصال مستقر کننده‌های آنالوگ به سیستم ضبط استفاده شود‌.

 آی‌پی‌/‌شبکه

با حرکت گسترده دوربین‌های امنیتی به سمت‌IP ‌، مستقر کننده‌ها هم مجبور به این کار شده‌اند‌. روش‌های متفاوت کنترل PT‌ها به سمت ایجاد ارتباطات شبکه می‌رود‌، در برخی دوربین‌های IP خروجی پورت سریالی برای اتصال مستقیم به این دستگاه‌ها وجود دارد.

 دستورات مستقر کننده به وسیله ارتباط با شبکه به دوربین منتقل می‌شوند و از خروجی دوربین به مستقر کننده می‌روند‌. برخی دیگر از مستقر کننده‌ها از یک کنترلر آی‌پی اختصاصی مانند روش اینکدر‌های دوربین‌های آی‌پی استفاده می‌کنند ، که یک مستقر کننده آنالوگ را به شبکه متصل می‌کند‌

نام نویسنده واحد R&D